Purjelentojaosto

Purjelentojaoston toiminta-ajatuksena on purjelentoharrastuksen ylläpitäminen ja kehittäminen Turun Lentokerhossa, purjelentoon liittyvän teoria- ja lentokoulutuksen järjestäminen sekä ajanmukaisen ja turvallisen purjelentokaluston tarjoaminen jäsenistön käyttöön.

Jaosto järjestää purjelentäjän lupakirjaan tähtäävää lentokoulutusta vuosittain, tutustu koulutustarjontaan täällä.

Purjekoneiden vuosihuollot toteutetaan talven aikana Oripään huoltohallissa EASA Part M -määräykset huomioiden valtuutettujen harrastehuoltajien toimesta kerhotyönä. Lentotoiminta aloitetaan Oripäässä yleensä huhtikuussa, heti kelien salliessa. Kattavilla lennonopettajapäivystyksillä pyritään varmistamaan kevättarkkareiden ja kertauskoululentojen joustava suorittaminen heti lentokauden alussa.

Oripää Camp on purjelentojaoston tärkein vuotuinen tapahtuma. Leiri järjestetään Oripään lentokentällä osittain ulkopuolisin kouluttajavoimin. Leiri koostuu teoriakoulutuksesta, harjoitusmatkalentotehtävistä ja harjoitusmuotoisesta kilpailusta. Leirin tavoitteena on antaa kilpalentämisestä kiinnostuneille purjelentäjille valmiudet osallistua kansallisiin purjelentokilpailuihin.

Tervetuloa mielenkiintoisen lentoharrastuksen pariin!