Purjelentojaosto

Purjelentojaoston toiminta-ajatuksena on purjelentoharrastuksen ylläpitäminen ja kehittäminen Turun Lentokerhossa, purjelentoon liittyvän teoria- ja lentokoulutuksen järjestäminen sekä ajanmukaisen ja turvallisen purjelentokaluston tarjoaminen jäsenistön käyttöön.

Jaosto järjestää purjelentäjän lupakirjaan tähtäävää lentokoulutusta vuosittain. Purjelennon teoriakoulutus järjestetään yleensä tammi–maaliskuussa Turussa tai Oripäässa, ja lentokoulutus huhti–syyskuussa. Purjelentoteoriat ja lentokoulutus hoidetaan yhdistyksen omin opettajavoimin kerhotyönä. Myös purjelennon esittelykursseja on tarjolla, lisätietoa esitteestä.

Purjekoneiden vuosihuollot toteutetaan talven aikana Oripään huoltohallissa EASA Part M -määräykset huomioiden valtuutettujen harrastehuoltajien toimesta kerhotyönä. Lentotoiminta aloitetaan Oripäässä yleensä huhtikuussa, heti kelien salliessa. Kattavilla lennonopettajapäivystyksillä pyritään varmistamaan kevättarkkareiden ja kertauskoululentojen joustava suorittaminen heti lentokauden alussa.

Oripää Camp on purjelentojaoston tärkein vuotuinen tapahtuma. Leiri järjestetään Oripään lentokentällä osittain ulkopuolisin kouluttajavoimin. Leiri koostuu teoriakoulutuksesta, harjoitusmatkalentotehtävistä ja harjoitusmuotoisesta kilpailusta. Leirin tavoitteena on antaa kilpalentämisestä kiinnostuneille purjelentäjille valmiudet osallistua kansallisiin purjelentokilpailuihin.

Tervetuloa mielenkiintoisen lentoharrastuksen pariin!