Varapuheenjohtaja ja hallituksen jäsen Olli Sjöblom

 

Kerhon jäsen vuodesta 1971, purjelennon teoriat talvella 71-72 ja lupakirja 1972. Pilvilentokurssin kävin kesällä 1973 legendaarisella Jämin ilmailuopistolla. Hopea-C tuli lennettyä samoissa maisemissa seuraavana kesänä. Olen toisen polven kerholainen, isäni Hans Sjöblom oli perustamassa kerhoa heti sodan jälkeen, toimien 50-luvulla purjelennon opettajana ja myös johtokunnan jäsenenä. Tämä selittänee mistä kaikki sai alkunsa...

Opiskelu- ja työkuvioiden vuoksi olin passiivijäsenenä 70-luvun loppupuolelta lähes 2000-luvun taitteeseen jolloin aktivoiduin uudelleen. Tähän antoi osaltaan kipinän toimiminen 90-luvulla kansainvälisen lähetyslentojärjestön Mission Aviation Fellowship'in (MAF) Etiopian ohjelmassa pääkaupungissa Addis Abebassa, Suomeen palattuamme olenkin ollut aktiivisesti mukana lähetyslentotoiminnassa MAF Suomen jäsenenä. Viime vuosikymmenellä työskentelin tarkastajana Lentoturvallisuushallinnossa / Ilmailuhallinnossa Tutkinta- ja analyysijaostossa. Samassa yhteydessä suoritin paitsi omasta mielenkiinnosta johtuen, myös  ammatillisista syistä PPL-teoriat.

Koska olen 'puukonekauden lapsi', ovat wanhat purjekoneet ja purjelentämisen historia lähellä sydäntä ja olenkin myös Oldtimer Finlandin jäsen. Oma koneprojekti on vuonna 1966 ensilentonsa lentäneen IKV-3 "Kotkan" OH-333X, viimeisen Suomessa suunnitellun ja rakennetun avoimen luokan puukoneen, saattaminen alkuperäisasuun ja jälleen lentokuntoon. Huolimatta purjelentotaustastani kaikki ilmailun osa-alueet ovat minulle yhtä tärkeitä ja kiinnostavia.

Puh.   040-8272 540

Email:   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Takaisin organisaatioon