Sihteeri ja hallituksen jäsen Jani Keyriläinen

 

Sotilaslentäjän ura oli jo pikkupojasta saakka haaveena. Tuota ”korkeakulttuuria” tulikin opiskeltua laadukkaista Korkeajännitys- ja Siivet-sarjakuvalehdistä sekä Joppe Karhusen kutkuttavista kirjoista.

 

Myös pienoismalleja ja liidokkeja rakenneltiin siihen malliin, etteivät kodin huoneen katto- ja varastotilat meinanneet oikein riittää. Teini-ikäisenä saadut silmälasit romuttivat sotilaslentourasuunnitelmat, mutta lohtua ja korviketta tarjosi Joensuun ilmailukerhon (JIK) järjestämä purjelentokurssi, jonne tuli ilmoittauduttua 15-vuotiaana. Heti purjelentopahvin saamisen jälkeen oli Hopea-C:n vuoro Kolin vaaramaisemien kivisille pelloille maastoutuen (54 km). Iän ja kokemuksen karttuessa oli 17-vuotiaana vuorossa JIK:n mopukurssi; olihan aivan pakko päästä kieputtelemaan Fournier RF-4D ”Tuuliaa” (OH-374) Pohjois-Karjalan kauniina kutsuvalle kevättaivaalle, jonka alla keväthanget paljoine pilkkijöineen loistivat.

Ilmavoimien teknillinen koulu Kuoreveden Hallissa kutsui miehiään saapumiserässä II/92, minkä myötä varsinainen joukko-osastopalvelus "apumeisselinä" tuli suoritettua kotikulmilla Karjalan lennoston BAe Hawk -lentueessa. Tuon jälkeen ei Finnairkaan kouluttanut uusia lentäjiä vielä moneen vuoteen, joten luonnontieteet ohjasivat siitä lähtien opiskelu- ja työsuunnitelmia. Ilmailua, etupäässä purjelentoa, on tullut harrastettua Joensuun lisäksi lähinnä Kiteellä, Räyskälässä, Hyvinkäällä ja Oripäässä. Ulkomaan ”post-doc -komennuksen” päätyttyä hiukkaskiihdyttimellä Ranskan Grenoblessa ja uuden kodin löydyttyä Turusta houkutteli Turun lentokerho (TLK) heti alkuunsa puoleensa upealla Tuulia-armadallaan vuonna 2007. Viime vuosina on tullut lenneltyä sekä historiallisella kimppakoneella (PIK-16c Vasama - OH-430) että TLK:n modernilla purjelentokalustolla Oripään mahtavissa maalaismaisemissa – EFOP:n puitteet ovat aivan loistavat. Toisinaan melkein ”pakollisenakin" ilmailukohteena vuosiohjelmaan kuuluu myös puukoneleiri Jämillä. Vuonna 2015 tuli osallistuttua hyvin pienimuotoisesti myös moottorilentotoimintaan palolentotähystäjänä Turun tukikohdasta käsin. Se on erittäin mielenkiintoista ja yhteiskunnallisestikin kovin hyödyllistä toimintaa. Siviilityössäni toimin ylifyysikkona Tyksissä ja lääketieteellisen fysiikan dosenttina Helsingin ja Turun yliopistoissa.

Tervetuloa tavoittelemaan taivaita aivan mielettömän harrastuksen - ilmailun - pariin! Hangaarilla tavataan!

Puhelin:  045 236 8902 (ei SMS)

Email:   Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Takaisin organisaatioon